Menu

Over ons

Het energieke allround advocatenkantoor van Johan Knapen

Ons kantoor

Dicht bij het centrum van Alken is reeds sedert 1985 het energieke allround advocatenkantoor van Johan Knapen gevestigd. Daar staan meester Johan Knapen en zijn medewerkers u als particulier of uw onderneming graag bij met raad en daad. U treft op ons kantoor een uiterst gedreven team aan, dat steeds streeft naar een evenwichtige balans tussen juridische kwaliteit en een vlotte, kostenefficiënte afhandeling van uw dossier.

Waar wij voor gaan

Wij streven elke dag opnieuw naar een absolute no-nonsense aanpak, waar u en/of uw onderneming centraal staan. Wij hanteren hiervoor steeds een persoonlijke en menselijke aanpak, en gaan daarbij op zoek naar de juiste oplossing voor uw probleem, in functie van uw eigen noden of de noden van uw onderneming.

Waarvoor kunt u bij ons terecht?

U kan bij ons terecht voor al uw juridische vragen, bekommernissen en geschillen in zeer uiteenlopende materies. Aangezien wij ook sterk geloven in uw autonomie als individu en in het belang van (commerciële) relaties biedt ons kantoor ook bemiddeling in burgerlijke en handelszaken aan.

 

Onze advocaten

Wij stellen u voor aan onze advocaten:

Johan Knapen

Johan Knapen

Advocaat & zaakvoerder

Meester Johan Knapen

Johan Knapen studeerde af als licenciaat in de rechten aan de Vrije Universiteit Brussel en is sedert 1985 ingeschreven aan de Balie van Tongeren, nadien gefusioneerd tot de Balie van Limburg.

Neem contact op met Mter. Johan Knapen:

Per e-mail: johan@knapenadvocaten.be
Telefonisch: +32 11 31 52 98

Evelien Derwael

Evelien Derwael

Advocate & erkend bemiddelaar

Meester Evelien Derwael

Evelien Derwael is afgestudeerd aan de Katholieke Universtiteit van Leuven in 2014 en is sedert 2014 ingeschreven als advocaat aan de Balie van Tongeren, nadien gefusioneerd tot de Balie van Limburg. In 2017 heeft Evelien het team van advocatenkantoor Knapen vervoegd. 

Omdat Evelien sterk gelooft in alternatieve geschillenbeslechting, heeft zij in 2017-2018 de opleiding tot erkend bemiddelaar gevolgd, met specialisatie in burgerlijke en handelszaken. Sedert 2018 is Evelien door de Federale Bemiddelingscommissie erkend als bemiddelaar in burgerlijke en handelszaken.

Neem contact op met Mter. Evelien Derwael:

Per e-mail: evelien@knapenadvocaten.be
Telefonisch: +32 468 28 11 91

 

Twijfelt u nog?

Aarzel nooit te lang, beter te vroeg dan te laat een advocaat (of bemiddelaar) raadplegen. Contacteer ons voor een eerste kennismakingsgesprek (dat binnen een tijdsbestek van een kwartier gratis is).

 

 

Wat we doen

 • " Vreest u dat u in de (nabije) toekomst mogelijks met een juridisch probleem geconfronteerd kan worden? Wil u weten of dit te vermijden valt? Wil u alle juridische aspecten van uw bedrijfsvoering goed geregeld hebben? Wij staan u uiteraard graag bij om u een gepast advies op maat te geven om eventuele juridische geschillen te voorkomen of te beperken. Wacht niet tot het te laat is! Door tijdig advies in te winnen, vermijdt u wellicht problemen in de toekomst. "

  Adviesverlening

  ADVIESVERLENING

 • " Alles begint bij een goede en juridisch sluitende overeenkomst. Hierin worden rechten en verplichtingen van partijen duidelijk afgebakend waardoor eventuele discussies omtrent toepasselijke regels of de interpretatie daarvan worden opgevangen. Wij helpen u graag bij de redactie van allerhande juridische documenten, zoals alle gangbare overeenkomsten, tot aangiftes van nalatenschap, zorgvolmachten, etc. Heeft u zelf al een ontwerp van tekst? Wij lezen dit graag voor u na en zorgen desgevallend voor de nodige aanpassingen. "

  Adviesverlening

  REDACTIE VAN DOCUMENTEN

 • " Moeilijke gesprekken in het vooruitzicht? Of wenst u een einde te stellen aan een juridisch geschil door met uw tegenpartij plaats te nemen aan de onderhandelingstafel? Wij bieden u graag de nodige bijstand tijdens deze onderhandelingen. We bepalen vooraf een gepaste strategie, lijsten samen met u overtuigende argumenten op, alsook worden de grenzen duidelijk afgelijnd. Goed voorbereide onderhandelingen leiden vanzelfsprekend tot de beste resultaten. "

  Adviesverlening

  BIJSTAND BIJ ONDERHANDELINGEN

 • " Wil u zelf meester blijven over uw dossier en wil u een uitspraak door een rechtbank vermijden door zelf uw conflict op te lossen? Dan is bemiddeling vaak een geschikte optie. Met een eigen erkend bemiddelaar in burgerlijke en handelszaken in huis, biedt ons kantoor ook bemiddelingen aan, zowel voor particulieren als voor ondernemingen en dit in alle materies van het burgerlijk- en handelsrecht. Daarnaast staan wij u in onze hoedanigheid van advocaat uiteraard ook steeds bij tijdens bemiddelingen, om uw rechten te waarborgen. "

  Adviesverlening

  BEMIDDELINGEN & BIJSTAND BIJ BEMIDDELINGEN

 • " Is uw conflict inmiddels zo ver gevorderd dat er geen andere oplossing is dan het effectief opstarten van een (gerechtelijke) procedure? Of heeft iemand u al betrokken in een dergelijke procedure? In dat geval zullen wij u uiteraard steeds bijstaan in deze procedure voor de rechtbank of een andere instantie. "

  Adviesverlening

  BIJSTAND BIJ (GERECHTERLIJKE) PROCEDURES

 • " Wij stellen onze diensten ter beschikking van ondernemingen en particulieren. Voor beide categorieën van cliënten hanteren wij een professionele aanpak op maat. Wij begrijpen bijvoorbeeld dat u als ondernemer ook niet altijd de tijd kan vinden om u te begeven naar ons kantoor. Daarom staan wij uiteraard ook steeds klaar om bij u langs te komen of besprekingen eventueel via conference-calls te organiseren. "

  Adviesverlening

  VOOR ONDERNEMINGEN EN PARTICULIEREN